Spring naar het einde van metadata
Ga nar het begin van metadata

Met de onderstaande lijst geven we antwoord op de meest gestelde vragen door aios aan het instituut.

 

 Ik ben ziek. Bij wie moet ik dat melden?

Ten eerste meld je je ziek via de ziekteverzuimmelder van je werkgever, de SBOH. Daarvan ontvangt het onderwijssecretariaat een automatisch bericht. Daarnaast stel je je opleider en docenten op de hoogte. Als je weer (deels) beter bent, dan meld je dit ook weer via de ziekteverzuimmelder van de SBOH. 

 Ik ben zwanger. Bij wie moet ik dat melden?

Een zwangerschap meld je bij zowel de SBOH als de Huisartsopleiding. Naar de SBOH stuur je een zwangerschapsverklaring op. Bij de onderwijsassistent van jouw jaar geef je de deze af en daarbij geef je aan wanneer je met zwangerschapsverlof verwacht te gaan.

 Ik ben verhuisd. Hoe geef ik deze wijziging door?

Je adreswijziging voer je door in je profiel op Make-a-Match, zodat dat ook up-to-date is. Het onderwijssecretariaat krijgt daar automatisch een bericht van en voert de wijziging door in de systemen van de opleiding en het VUmc. Vergeet niet je nieuwe gegevens zelf aan je werkgever, de SBOH, te melden.

 Het wachtwoord van mijn VUmc-account is verlopen. Wat moet ik doen?

Als het wachtwoord van je VUmc-account verlopen is kun je bellen met de afdeling ICT, telefoonnummer 020-4440777.

 Ik heb problemen met (inloggen op) Canvas. Wie kan ik benaderen?

Gebruik je de juiste link om in te loggen op Canvas? Als je er toch niet uitkomt, dan kun je contact opnemen met canvas-ho@vumc.nl.

 Waar vind ik onderwijsmateriaal?

Het onderwijsmateriaal voor aios staat in deze Wiki. Gebruik de zoekfunctie rechtsboven of blader systematisch via de Wiki startpagina.

 Kan ik gebruik maken van een computer op het instituut?

Op de 10e etage is een Open Leer Centrum met drie pc's en een bescheiden bibliotheek. Op deze pc's kun je inloggen met je VUmc-account. De sleutel voor deze ruimte kun je ophalen bij het onderwijssecretariaat (ruimte 9A-02).
 

In elke onderwijsruimte en spreekkamer is een pc met beamer of flatpanel aanwezig. Deze worden gebruikt voor o.a. presentaties van aios en docenten. Als je een opgenomen DV tape wilt afspelen tijdens de terugkomdag, dan kun je via de docent een camera lenen bij het onderwijssecretariaat. Presentaties/consulten op een usb-stick of dvd kunnen afgespeeld worden op de in de ruimte aanwezige computer. 

 Waarom heb ik tijdens mijn opleiding te maken met HOVUmc, de SBOH én HVRC?

Het opleidingsinstituut regelt alles wat met jouw opleiding te maken heeft, maar is niet jouw werkgever. Dat is de SBOH gedurende de hele opleiding. Voor vragen over salaris, arbeidsvoorwaarden etc. richt je je dus tot hen. De HVRC is de instantie waar je o.a. geregistreerd staat als aios en waar je, nadat je je opleiding met goed gevolg hebt afgerond, geregistreerd wordt als huisarts.

  • Geen labels
Reageer…